Visie & Identiteit

Als katholieke school werken wij vanuit christelijke inspiratie aan het ontwikkelen van de talenten van onze leerlingen en medewerkers. Als instelling willen we van waarde zijn voor onze omgeving en voor jouw ontwikkeling als mens.

leerlingen op rode bank.jpg

Daarbij zijn deze waarden leidend voor wat we denken en wat we doen:

• Het ontwikkelen van ieders talent
  • Respect voor de eigenheid van alle mensen
  • Ontmoeting met elkaar
  • Aandacht voor zingeving
  • Verantwoordelijk zijn voor jezelf, de ander en de samenleving

Wij geloven dat we met behulp van onze waarden in staat zijn om leerlingen op een sportieve wijze te laten leren en zelfs te laten excelleren. Dat doen we op drie manieren.

Verbondenheid
Binnen de school mag en wil je met elkaar optrekken, lief en leed delen. Verbondenheid betekent dat je iedereen het gevoel geeft dat hij of zij ertoe doet, maar ook dat je elkaar op professionele wijze aanspreekt als dat nodig is.

Klasse
We geloven in de positieve benadering. De kreet ‘klasse’ hoort bij een compliment waarbij je de duim opsteekt om iemand een compliment te maken. Voor ons betekent klasse ook dat we hoge verwachtingen hebben van elkaar. We willen samen steeds een stapje verder komen. Dat doen we door degelijk en deugdelijk vorm te geven aan het onderwijs. Ook vragen we van zowel leerlingen als medewerkers om het beste uit zichzelf te halen. We willen dat elk van hen zichzelf de vraag stelt: ‘Hoe ga ik excelleren?’

Fit en Sportief
We geloven echt dat een gezonde geest en een gezond lichaam hand in hand gaan. Als je fit bent kom je tot betere prestaties, zowel in je sport als in je schoolwerk. Sportief is wat ons betreft een leefstijl. Sportief gedrag betekent dat je leert omgaan met spelregels, met winnen en verliezen. Wil je graag zelf op het podium staan of kun je ook blij zijn met een prestatie van een teamgenoot? Hierover willen wij met leerlingen in gesprek zijn.

Bij het Thomas a Kempis College vloeien sport en studie in elkaar over. Leren en sport hebben veel raakvlakken zoals winnen en verliezen, ambitieus je doelen stellen, plannen en veel oefenen. Daarom combineren wij sport en leren door meer bewegingsonderwijs voor iedereen.