Landstede Groep

'Op deze school kun je alle kanten op’
Dominique van Tolij
3 havo en Scienceclass


‘Oorspronkelijk heb ik om de zwemclass voor het Thomas a Kempis College gekozen. Maar toen bleek ik techniek ook heel leuk te vinden. In de Scienceclass maken we nu een microscoop, een heel leuk project is dat. We hebben een oculair gemaakt, dat we met blokjes hebben vastgelijmd, we gebruiken aluminium tubes en zijn nu met het licht bezig. De classes zijn eigenlijk voor de eerste en tweede klas, maar er zijn een paar leerlingen die het ook in het derde jaar doen, zoals ik.

TaK is een fijne school, je kunt alle kanten op. Vorig jaar zat er iemand bij mij in de klas die supergoed was in wiskunde. Toen kon hij het op gymnasiumniveau doen. Er is ook een leerling die al in de vierde vervroegd wiskunde-examen doet. Dat kan allemaal hier.

En je kunt extra’s kiezen, zoals Anglia (versterkt Engels). Het leuke is dat de leraren je allemaal kennen. Ze zijn niet alleen op de hoogte van je schoolprestaties, maar ook hoe het met je gaat. En ik was bijvoorbeeld heel slecht in Frans, maar dankzij de inzet van een hele leuke lerares Frans stond ik uiteindelijk toch een 6,5. Kijk, op de basisschool krijgt iedereen dezelfde behandeling, maar hier word je meer als persoon gezien. Je kunt hier jezelf zijn.’