Landstede Groep

'Elke dag is anders, heel leuk’
Jiske Ettema
1 havo/vwo en Turnclass


'Deze school trok me vooral aan door de sport, ik doe de turnclass. Omdat de school niet zo groot is, is het niet zo druk en leer je je leraren beter kennen. Ik had ook wel een beetje uitdaging nodig, ik was hier wel aan toe. Havo/vwo is pittig: als je naar het vwo wilt, moet je gemiddeld 7,5 staan voor alle vakken. Het gaat wel goed tot nu toe. Vooral Frans vind ik leuk. Ik heb wel een talenknobbel.

Techniek vind ik ook leuk, en turnen natuurlijk. Je kunt hier ook kiezen voor de Sports & Health class, dan maak je kennis met allerlei sporten, maar ik deed liever de turnclass. Het is heel anders dan bij mijn club, ik heb het idee dat ik hier meer leer, waardoor het turnen beter gaat. Maar het blijft gewoon een hobby voor mij, het trainen vind ik leuker dan de wedstrijden, ik wil er niet verder in.

In het begin heb je hier op school een verwachtingsgesprek. Dat is samen met je ouders en het gaat over welk niveau je wilt gaan doen, hoe je het vindt op school, of je ergens moeite mee hebt. Dat is wel goed, zo’n gesprek. Ik heb aangegeven dat ik vwo wil gaan doen. Het is een fijne school. Op de basisschool is het altijd hetzelfde, een beetje standaard. Maar hier is elke dag weer anders, dat vind ik heel leuk. Ik ga met plezier naar school!’