Landstede Groep

Ateliergebouw Nooterhof vanaf nieuwe schooljaar voor Thomas a Kempis College

13-04-2018

Onze school krijgt er een nieuw gebouw bij. De school krijgt vanaf het nieuwe schooljaar de beschikking over het ateliergebouw bij de Nooterhof. De medewerkers en directeur Gerdien Pastink zijn blij met deze nieuwe locatie.

De locatie is dicht bij de locatie aan de Schuurmanstraat. Leerlingen uit vmbo-tl 3/4, havo 5, en vwo 6 zullen hier deels onderwijs volgen. Het gebouw wordt ingericht op examenkandidaten en er zullen dezelfde faciliteiten zijn als op de Schuurmanstraat. De verwachting is dat met deze aanvullende huisvesting de kwaliteit van het onderwijs een extra impuls gegeven kan worden. De school heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke stijging in het aantal aanmeldingen, waardoor extra huisvesting nodig is. Directeur Gerdien Pastink: “We zijn erg blij met deze locatie omdat het in een mooie, rustige omgeving is, die voor de leerlingen een prima plek is om zich voor te bereiden op hun examen. Ook onze medewerkers, die deze week zijn geïnformeerd, reageerden enthousiast” 

Pastink: “Bij de inrichting van het buitengedeelte, op de plek waar nu de parkeerplaatsen zijn, willen we de leerlingen betrekken. We gaan de leerlingen vragen om mee te denken”. Dit buitengedeelte is gelegen aan de voorzijde van het gebouw en voor aan de weg, waar nu het tijdelijke zebragebouw staat. De achterzijde van het gebouw grenst aan het Doepark, waarvoor de gemeente met mogelijke gegadigden en de burgers in gesprek gaat over het beheer en de invulling. Landstede Groep gaat, na 11,5 jaar per 1 oktober het beheer van het Doepark teruggeven aan de Gemeente Zwolle.

Stel je vraag

Contact

Heb je vragen? Stel ze gerust!

Ons telefoonnummer: 088-8508505
Ons e-mailadres: info@thomasakempis.nl

Ons adres:
Thomas a Kempis College
Schuurmanstraat 1
8011 KC Zwolle

Locatie De Nooterhof
Goertjesweg 1
8013 PA Zwolle