Landstede Groep

Beneluxfinale FLL

06-02-2018

Het was een drukte van belang, zaterdag 3 februari bij het Friesland College in Leeuwarden. Zo'n 500 leerlingen van negen tot vijftien jaar leverden daar in 50 teams, waaronder ook team TaK-tiek, een felle strijd tijdens de Beneluxfinale van de FIRST® LEGO® League.

Met gespannen gezichten en in opperste concentratie waren de leerlingen de hele dag bezig. Opvallend was de enorme gedrevenheid. Allen deden een projectonderzoek en bouwden en programmeerden een robot, waarbij ze intensief moesten samenwerken. Dit jaar draaide alles om water: hoe komen we eraan en hoe transporteren, gebruiken we het en hoe voeren we het af? Team TaK-tiek presenteerde de WaterXpress. Een speciaal vormgegeven tegel die regenwater naar een centrale plek afvoert.

Ook moest het team zelf een volledig autonome robot ontwerpen, bouwen en programmeren. Daarbij maakten zij gebruik van het LEGO MINDSTORMS® systeem. Met hun robot voerden ze op een wedstrijdtafel missies uit tegen de andere teams. De hoogste score (200 punten) werd tijdens de tweede wedstrijd behaald.

De internationale 'core values' die de FIRST® LEGO® League centraal stelde, vormden samen het derde wedstrijdonderdeel. Dit waren 'focus op samen leren', 'sportiviteit voorop' en 'ontdekken is belangrijker dan winnen'. Door deze waarden te omarmen leren ze dat een ander helpen de basis is van teamwork.

Stel je vraag

Contact

Heb je vragen? Stel ze gerust!

Ons telefoonnummer: 088-8508505
Ons e-mailadres: info@thomasakempis.nl

Ons adres:
Thomas a Kempis College
Schuurmanstraat 1
8011 KC Zwolle

Locatie De Nooterhof
Goertjesweg 1
8013 PA Zwolle