Landstede Groep

Brandweer Zwolle op bezoek

12-09-2017

‘Op maandagmorgen meteen uitdagend aan het werk’. Dat gebeurde tijdens de Science & Health Class op het Thomas a Kempis College. De brandweer in Zwolle kwam op bezoek om het over water te hebben.

Voor de start van de First Lego League met het thema ‘Hydro Dynamics’ heeft de brandweer de leerlingen van het Thomas a Kempis College uitgelegd waar zij water vandaan halen. De brandweer heeft slechts 8 minuten watervoorraad, maar wat als het op is?

Denken als wetenschapper en technici
Een innovatieve oplossing bedenken om ons water te winnen, af te voeren, te zuiveren en te transporteren. Dat is de opdracht die de leerlingen meekrijgen. Natuurlijk legt de brandweer een duidelijk probleem naar voren, maar uiteindelijk mag het ook een ander soort probleem zijn, zolang het maar met water te maken heeft.

First Lego League 
De FLL is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De opdrachten worden opgehangen aan een thema en gedefinieerd in de jaarlijks wisselende “Challenge”. Dit jaar is het thema Hydro Dynamics. De FLL is meer dan alleen een robotwedstrijd. Het team voert binnen het thema Hydro Dynamics een eigen onderzoek uit over de maatschappelijke rol van techniek en technologie en presenteert de uitkomst tijdens de regionale en landelijke finale. Bij het uitvoeren van het onderzoek wordt verwacht dat ze zelf initiatief nemen en met behulp van verschillende bronnen op zoek gaan naar een probleem waar huidige wetenschappers en ingenieurs vandaag de dag mee te maken hebben.

Stel je vraag

Contact

Heb je vragen? Stel ze gerust!

Ons telefoonnummer: 088-8508505
Ons e-mailadres: info@thomasakempis.nl

Ons adres:
Thomas a Kempis College
Schuurmanstraat 1
8011 KC Zwolle