Landstede Groep

First Lego League (1)

07-09-2017

JenaXL en het TaK doen ook dit jaar met team NXTgen en TaKtiek mee aan de First Lego League (FLL). De FLL is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De opdrachten worden opgehangen aan een thema en gedefinieerd in de jaarlijks wisselende “Challenge”. Dit jaar is het thema Hydro Dynamics.

De leerlingen werken in een team om de opdrachten zo goed mogelijk te vervullen en laten het resultaat zien tijdens regiofinale op 23 en 24 november in het Deltion College. De opdrachten zijn:

Ontwerp, bouw en programmeer een robot

De teams moeten een volledig autonome robot ontwerpen, programmeren en bouwen. Daarbij maken ze gebruik van het Lego Mindstorms  systeem. Met deze robot moet tijdens de regiofinale wedstrijden worden gespeeld op een opdrachtenparcours, waarbij punten te verdienen zijn. Het parcours is zo ontworpen dat beginnende teams vrij eenvoudig punten kunnen halen. Voor gevorderde teams is het echter onmogelijk om alle punten in de wacht te slepen.

Voer je eigen onderzoek uit en presenteer de resultaten

De FLL is meer dan alleen een robotwedstrijd. Het team voert binnen het thema Hydro Dynamics een eigen onderzoek uit over de maatschappelijke rol van techniek en technologie en presenteert de uitkomst tijdens de regionale en landelijke finale. Bij het uitvoeren van het onderzoek wordt verwacht dat ze zelf initiatief nemen en met behulp van verschillende bronnen op zoek gaan naar een probleem waar huidige wetenschappers en ingenieurs vandaag de dag mee te maken hebben. Vervolgens moeten de kinderen zelf op zoek naar een creatieve oplossing waarbij mens en dier elkaar helpen, die ze vervolgens presenteren op de regiofinale.

 

Stel je vraag

Contact

Heb je vragen? Stel ze gerust!

Ons telefoonnummer: 088-8508505
Ons e-mailadres: info@thomasakempis.nl

Ons adres:
Thomas a Kempis College
Schuurmanstraat 1
8011 KC Zwolle