Landstede Groep

FLL teams leren van en met elkaar

11-01-2018

Naar aanleiding van het winnen van de regiofinale van de First LEGO League op het Deltion college is op maandag 8 januari 2018 een bijzondere bijeenkomst georganiseerd. De drie scholen (Jenaplein, JenaXL en Thomas a Kempis College) die door mogen naar de Beneluxfinale op 3 februari 2018, kwamen ’s middags bij elkaar om te leren van en met elkaar.

Om vier uur begon de middag met een samenwerkingsopdracht. Deze samenwerkingsopdracht was om elkaar een beetje te leren kennen, maar dit is ook een belangrijk onderdeel van de wedstrijd (de Core Values).

Daarna zijn we de verschillende robots aan elkaar gaan uitleggen. De leerlingen vertelden welke keuzes zij hadden gemaakt rondom de missies die zij moeten uitvoeren op de tafel en welke technische overbrengen zij daarvoor gebruiken. De leerlingen zijn helemaal in hun element en willen graag elkaar uitleggen waarom zij vinden dat dit een goede oplossing is. Door middel van tops en tips werden de leerlingen tot nadenken gezet om hun robot nog verder te verbeteren.

Hierna hebben we samen een hapje gegeten en werden ook mooie verhalen uitgewisseld. Alles met het doel om zelf beter te worden, maar vooral ook om de andere scholen beter te maken.

Ook werden nog de projecten aan elkaar gepresenteerd. Iedere school had een ander waterprobleem gekozen en daarvoor een unieke oplossing bedacht. Hier werden weer tops en tips gegeven om de oplossing/product verder te ontwikkelen.

Zoals een leerling zei: ‘Een gezellige middag, waar we veel van elkaar hebben geleerd.’

Op 3 februari 2018 strijden 50 teams uit de Benelux in Leeuwarden tegen elkaar.

Stel je vraag

Contact

Heb je vragen? Stel ze gerust!

Ons telefoonnummer: 088-8508505
Ons e-mailadres: info@thomasakempis.nl

Ons adres:
Thomas a Kempis College
Schuurmanstraat 1
8011 KC Zwolle

Locatie De Nooterhof
Goertjesweg 1
8013 PA Zwolle