Landstede Groep

Gezonde schoolkantine van Thomas a Kempis College levert Gouden Kantineschaal op

12-05-2017

Het Thomas a Kempis College ontving een Gouden Kantineschaal van het Voedingscentrum voor een gezonde schoolkantine. Vijf vragen aan Wouter Tijssen, projectleider gezonde school.

1. Kunnen jullie leerlingen nu helemaal geen snoep meer kopen in de kantine? 

,,Dat kan nog wel, er zijn bijvoorbeeld wel stukken Mars en Twix te koop, alleen zijn die kleiner dan normaal. Daar zitten dan minder calorieën in dan in een normaal formaat, waardoor het alsnog een gezondere keuze is."

2. Wat houdt de Gouden Kantineschaal precies in?

,,Het Voedingscentrum heeft drie niveaus om aan te geven hoe gezond de kantines zijn. Bij het eerste niveau, de zilveren schaal, betekent dat dat zestig procent van het aanbod bestaat uit gezonde keuzes. Bij de Gouden Schaal, die wij nu hebben, is dat tachtig procent. Dat houdt in dat wij ook nog minder gezonde dingen aanbieden, zoals blikjes fanta en cola. Wel moet de gezondste keuze altijd het meest zichtbaar zijn, daar zit ook psychologie achter. Daarnaast is er ook nog een schaal voor kantines die alleen maar gezonde keuzes aanbieden."

3. Wat vinden jullie leerlingen hier van? 

,,Een groot gedeelte van de leerlingen blijft op school en haalt hier broodjes voor de lunch. Natuurlijk is er ook een groep die weggaat naar de supermarkt om daar dingen te halen. Wij vinden dat wij als sportieve school gezond eten moeten aanbieden in de kantine, zodat leerlingen zelf de keuze kunnen maken."

4. Gaan jullie ook nog voor een honderd procent gezonde kantine? 

,,Daar zijn we nog niet helemaal over uit. De kantine moet wel een plek zijn waar iedereen terecht kan en het is nog steeds zo dat we leerlingen zien terugkomen van de supermarkt met zakken chips. Die leerlingen moeten we hier ook niet wegdrijven uit de kantine, dus wat we precies gaan doen weten we nog niet."

 

Bron: De Stentor

Stel je vraag

Contact

Heb je vragen? Stel ze gerust!

Ons telefoonnummer: 088-8508505
Ons e-mailadres: info@thomasakempis.nl

Ons adres:
Thomas a Kempis College
Schuurmanstraat 1
8011 KC Zwolle