Landstede Groep

Nieuw onderwijsconcept

06-07-2020

Vanaf schooljaar 2020-2021 gaan we op het TaK werken met 'keuzewerktijd' en een 30-minuten rooster.

De afgelopen tijd hebben we gemerkt dat leerlingen baat hebben bij een programma wat recht doet aan hun individuele behoeftes en wensen. Ook hebben we gemerkt dat het belangrijk is om hen de kans te geven om meer aandacht te kunnen besteden aan de vakken waar ze de laatste tijd wellicht wat minder aandacht voor hebt gehad.

Daarom voeren we vanaf komend schooljaar een nieuw onderwijsconcept in. We gaan dan op het hele TaK werken met ‘keuzewerktijd’ en 30 minuten roosters. De afgelopen jaren werd er op de Nooterhof al op deze manier gewerkt. En omdat dit goede resultaten opleverde, gaat er vanaf komend schooljaar op alle locaties van het TaK op deze manier gewerkt worden.

Wat betekent dit?

Het maakt vanaf 2020-2021 niet meer uit op welke locatie, niveau, of leerjaar je zit: alle leerlingen krijgen de kans om een gedeelte van hun tijd zelf in te vullen. Dat betekent concreet dat alle leerlingen evenveel lessen van elk vak behouden, maar dat deze lessen 30 minuten duren in plaats van 45 minuten. De tijd die daarmee vrijkomt, kunnen wij jullie keuzevrijheid geven zodat je extra ondersteuning krijgt waar je dat nodig hebt. Of je kunt verdieping zoeken voor een vak wat je interessant vindt en deze uiteindelijk zelfs op een hoger niveau afsluiten. Je krijgt dus regie over je eigen leerproces binnen een duidelijke structuur en met voldoende vaklessen en begeleiding.

Keuzes

Je maakt deze keuzes onder begeleiding van je mentor en deze worden vastgelegd in het digitale systeem. Je moet dus kiezen en volgt altijd een les. Geen keuze betekent dat je ergens door de roostermaker ingedeeld wordt. Deze keuzes zijn onderdeel van het begeleidingsgesprek met je mentor. Voor de praktijkvakken zoals Lichamelijke Opvoeding is een blok van 60 minuten gereserveerd. Ook de Classes blijven 90 minuten duren.

Samenvattend betekent dit:

  • Lessen van 30 minuten
  • Contactmomenten met docenten blijft gelijk
  • Elk vak blijft in de lessentabel opgenomen
  • Keuzevrijheid en keuzewerktijd

 

Stel je vraag

Contact

Heb je vragen? Stel ze gerust!

Ons telefoonnummer: 088-8508505
Ons e-mailadres: info@thomasakempis.nl

Ons adres:
Thomas a Kempis College
Schuurmanstraat 1
8011 KC Zwolle

Locatie De Nooterhof
Goertjesweg 1
8013 PA Zwolle