Landstede Groep

TaK-tiek wint First Lego League

28-11-2016

De First LEGO league is een wedstrijd die wordt gehouden in 88 landen. Dit jaar is het thema: Animal Allies. Hoe kunnen mens en dier elkaar helpen.

De leerlingen van de Science Class zijn dit jaar allemaal gestart met dit project. Acht leerlingen werden uitgekozen na sollicitatie voor de robotgroep en alle andere leerlingen hebben zich bezig gehouden met het project. Op donderdagavond 10 november 2016 hebben alle leerlingen gepresenteerd voor ouders en een jury. Hieruit is een projectgroep gekozen, deze mocht door naar de regiofinale. Het dier dat zij hebben gekozen is de rat.  

Op donderdag 24 november 2016 was het dan zover voor team TAK-tiek, de regiofinale op het Deltion College in Zwolle. De regiofinale in Zwolle is zo groot geworden, dat deze is verdeeld over twee dagen. De nummer 1 van donderdag en vrijdag gaan door naar de Benelux finale. Ook de beste nummer 2 over twee dagen gaat door. We hebben dus iets om voor te strijden. Alle Science Class leerlingen gingen mee om het team aan te moedigen.  

Maandenlang is gewerkt aan de robot die op de wedstrijdtafel missies moet uitvoeren. Deze wedstrijdtafel is in de hele wereld hetzelfde. In de eerste ronde haalden wij 94 punten en in de tweede ronde 25. In de derde ronde viel alles op zijn plek en haalden we 114 punten. Een zeer mooie score, dat wisten we. Ondertussen nog een samenwerkingsopdracht gedaan, robottechniek presentatie gegeven (uitleggen wat de robot doet bij welke missie en waarom) en natuurlijk nog de projectpresentatie over de rat. Wij waren tevreden, maar dan nog wachten op de uitslag. Wat vindt de jury ervan? Alles wat we vandaag hebben gedaan telt namelijk mee.  

Om kwart voor 3 was het zover, we begonnen met de prijsuitreiking. Er werden een heel aantal prijzen uitgereikt, maar deze gingen aan onze neus voorbij. Maaaaaaar toen kwam het moment, een moment om niet snel te vergeten, de eerste prijs voor de prestatie met de robot en de hoofdprijs! GEWONNEN door team TAK-tiek!!!

Wat een geweldige dag, waarop iedereen een prachtige prestatie heeft geleverd. De robotgroep, de presentatiegroep, maar ook zeker de supporters!

Het team mag nu op zaterdag 4 februari deelnemen aan de Benelux finale waar ruim vijftig teams tegen elkaar zullen strijden.

Stel je vraag

Contact

Heb je vragen? Stel ze gerust!

Ons telefoonnummer: 088-8508505
Ons e-mailadres: info@thomasakempis.nl

Ons adres:
Thomas a Kempis College
Schuurmanstraat 1
8011 KC Zwolle