Landstede Groep

TaKTiek wint regiofinale First Lego League

02-12-2019

Team TaKTiek, het First Lego League (FLL) team van de Science & Health class heeft op donderdag 28 november de regiofinale gewonnen. De FLL is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 14 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De opdrachten worden opgehangen aan een thema en gedefinieerd in de jaarlijks wisselende “Challenge”. Dit jaar is het thema City Shaper. De leerlingen werken in een team om de opdrachten zo goed mogelijk te vervullen. De opdrachten zijn:

Ontwerp, bouw en programmeer een robot
Team TaKTiek heeft een volledig autonome robot ontworpen, geprogrammeerd en gebouwd. Daarbij maken ze gebruik van het Lego Mindstorms  systeem. Met deze robot hebben ze tijdens de regiofinale 3 wedstrijden van twee en een halve minuut gespeeld op een opdrachtenparcours. Ze behaalden daarbij maar liefst de hoogste score van 360 punten.

Voer je eigen onderzoek uit en presenteer de resultaten
De FLL is meer dan alleen een robotwedstrijd. Het team voerde binnen het thema City Shaper een eigen onderzoek uit over de maatschappelijke rol van techniek en technologie en presenteerde de uitkomst aan een jury. De projectgroep heeft onderzoek gedaan naar het parkeren van fietsen in de binnenstad. Om ruimte te besparen bedachten de leerlingen een ‘boom’ waarin automatisch 64 fietsen op 10 meter hoogte gestald kan worden. Samen met een teamopdracht en technische presentatie over de robot wist het team voldoende punten te halen voor de eerste plaats. Op 25 januari gaan ze naar de Beneluxfinale in Breda, waar ruim 50 teams strijden om de Champions Award.

Stel je vraag

Contact

Heb je vragen? Stel ze gerust!

Ons telefoonnummer: 088-8508505
Ons e-mailadres: info@thomasakempis.nl

Ons adres:
Thomas a Kempis College
Schuurmanstraat 1
8011 KC Zwolle

Locatie De Nooterhof
Goertjesweg 1
8013 PA Zwolle