Landstede Groep

Team TAK-tiek door naar de Benelux finale First Lego League

27-11-2017

Al dagenlang is de spanning om te snijden in het technieklokaal. Er wordt hard gewerkt om de robot op de juiste manier missies te laten uitvoeren, het project te verfijnen en dat allemaal als één team. Team TAK-tiek deed op vrijdag 24 november 2017 mee aan de regiofinale op het Deltion College in Zwolle.

Team TAK-tiek (bestaat uit twaalf leden van de Science & Health class) heeft wekenlang gehad om toe te werken naar de regiofinale. Een dag eerder, op donderdag, was het team van JenaXL al door naar de Beneluxfinale. De regiofinale in op het Deltion College is namelijk zo groot geworden, dat deze verdeeld is over twee dagen. Maar wat is er nu mooier om met zowel het team van JenaXL als TAK-tiek door te gaan. We wonnen vorig jaar ook de eerste prijs, dus we hebben zeker wat om voor te strijden. 

We begonnen de dag met een robotwedstrijd. We behaalden meteen 150 punten. Een super prestatie, maar we konden meer. Het team was gedreven en in de oefenruimte werden er nog wat dingen aangepast. Door naar de presentatie van het project. Het team had een oplossing bedacht voor het regenwaterprobleem, namelijk de WaterXpress. De jury was zeer enthousiast en gaf ook nog tips mee om het product verder uit te gaan werken. De robotpresentatie en de samenwerkingsopdracht verliepen allebei uitstekend. Bij de tweede robotwedstrijd gingen er helaas wat dingen mis waardoor we 80 punten scoorden, de derde verliep ook niet vlekkeloos en leverde 110 punten op. Onze hoogste score (150) telde dus. En daarna duurt wachten heel lang. We konden er niets meer aan veranderen. 

De prijsuitreiking start en nadat er al veel prijzen waren uitgereikt aan andere teams wordt ineens het team TAK-tiek naar voren geroepen. De prijs voor het meeste aantal punten bij de robotwedstrijden is in de pocket. En toen maar wachten op de hoofdprijs, zullen we deze dan twee jaar op rij pakken? JA! Fantastisch!

Wat een geweldige dag, waarop iedereen een prachtige prestatie heeft geleverd. Het team TAK-tiek, maar ook zeker alle supporters!

Het team mag nu op zaterdag 3 februari 2018 deelnemen aan de Beneluxfinale waar ruim vijftig teams tegen elkaar zullen strijden in Leeuwarden.

Stel je vraag

Contact

Heb je vragen? Stel ze gerust!

Ons telefoonnummer: 088-8508505
Ons e-mailadres: info@thomasakempis.nl

Ons adres:
Thomas a Kempis College
Schuurmanstraat 1
8011 KC Zwolle

Locatie De Nooterhof
Goertjesweg 1
8013 PA Zwolle