Landstede Groep

Nieuwbouw Thomas a Kempis

We zijn druk bezig met het verbouwen van het Thomas a Kempis College locatie Schuurmanstraat. Tussen de gymzaal en het schoolgebouw wordt een nieuwe vleugel geplaatst van drie verdiepingen hoog. Hierdoor worden er nieuwe lokalen gecreëerd zodat straks alle leerlingen weer in hetzelfde gebouw les kunnen krijgen.

Wij bouwen aan het Thomas a Kempis College van de toekomst

De nieuwe vleugel begint al aardig vorm te krijgen. De muren staan en de bouwmedewerkers zijn druk bezig om het gebouw steeds meer vorm te geven. Hieronder een kleine sfeerimpressie van de nieuwbouw.

Update april 2022


Benieuwd hoe onze nieuwbouw eruit komt te zien? Bekijk dan onderstaande video.
Met dank aan De Bruin Architecten BV uit Zwolle.Een kijkje binnen in de vleugel...
De bouw van de nieuwe vleugel vordert al aardig. Inmiddels zijn de bouwmedewerkers druk bezig om de binnenkant meer vorm te geven. Denk hierbij aan het trappenhuis, de toiletgroep en de gang langs de lokalen op de begane grond.Grondplaten gelegd
We zijn begonnen aan de opbouw van de lokalen. Inmiddels zijn de grondplaten gelegd en gaan we langzaam maar zeker de lucht in. Op onderstaande foto kun je zien hoe de lokalen vorm krijgen.Tijdcapsule ingegraven
Op vrijdag 15 oktober hebben directeur Eric Lippold en conciërge Hans Blom samen een tijdcapsule ingegraven onder de fundering van de nieuwbouw om te vieren dat de bouw nu echt gaat beginnen. In de tijdcapsule zitten hedendaagse spullen zoals een schoolgids, sneltest en een examen. Wanneer men over jaren de tijdcapsule vindt en uitgraaft krijgen ze een beeld van het onderwijs in het jaar 2021.Update september
Het is eventjes stil geweest betreft het nieuws rondom de nieuwbouw. Dit kwam voornamelijk door de zomervakantie, bouwvak en doordat sommige materialen niet geleverd konden worden i.v.m. corona. Op 15 en 16 september worden er boorpalen geplaatst. Dit kan tijdelijk voor wat geluidsoverlast zorgen. Uiteraard proberen we de overlast tot een minimum te beperken en rondom de lessen te plannen.

Update juli/augustus
In de zomervakantie is de school gesloten. Tijdens de zomervakantie zal er weinig tot geen overlast worden ervaren. Er worden enkel wat voorbereidingen getroffen om de grond bouwklaar te maken, zodat we na de zomervakantie verder kunnen met de nieuwbouw.

Mochten er tijdens de zomervakantie toch nog vragen zijn, neem dan contact op met dhr. E. Vinke van Prins Bouw via 06-27015697 of dhr. A. Bril van Landstede Groep via 06-54252987.

Wij wensen iedereen alvast een fijne zomervakantie!

Update juni
Door het zorgvuldig saneren van het asbest heeft de bouw momenteel wat vertraging opgelopen.

Update mei
Het heeft even geduurd, maar de bouwplaats wordt inmiddels startklaar gemaakt. De bouwhekken zijn geplaatst, de vleermuizen zijn uitgevlogen en een bedrijf is druk bezig met het ontkoppelen van de elektriciteit. Komende tijd wordt er asbest gesaneerd. Vriendelijk verzoek om niet bij hekken in de buurt te komen.Update april
“De afgelopen jaren zijn we enorm gegroeid qua leerlingen. Daardoor ontstond er een tekort aan lokalen en moesten we uitwijken naar andere locaties. Door deze verbouwing wordt er meer ruimte gecreëerd en kunnen straks alle leerlingen en docenten weer onder één dak terecht.” aldus directeur Eric Lippold.

Tijdens de verbouwing wordt er uiteraard rekening gehouden met de jaarlijn en toetsweken: in die periodes wordt er zoveel mogelijk geluidsarm gewerkt. De examenleerlingen maken hun examens op andere locaties in de stad zodat zij geen overlast ervaren van de bouw- en sloopwerkzaamheden.

Heb je een vraag over de nieuwbouw? Mail je vraag dan naar hblom@thomasakempis.nl Stel je vraag

Contact

Heb je vragen? Stel ze gerust!

Ons telefoonnummer: 088-8508505
Ons e-mailadres: info@thomasakempis.nl

Ons adres:
Thomas a Kempis College
Schuurmanstraat 1
8011 KC Zwolle

Locatie Assendorperdijk:
Assendorperdijk 55
8012 EG Zwolle