Landstede Groep

“Ik mag lessen snipperen en aan mijn eigen project werken”
Itse


“In het eerste jaar van het gymnasium haalde ik gelijk mooie cijfers. Daarom werd ik geselecteerd voor het maatwerk-traject, een programma waarbij je lessen mag snipperen. Dit betekent dat ik lessen mag overslaan bij vakken die ik goed begrijp. In mijn geval zijn dat onder meer Nederlands, Engels, Duits en Frans."

“In de tijd die vrijkomt, ga ik naar het maatwerklokaal om aan mijn eigen project te werken. Mijn project gaat over de aanleiding van de wereldoorlogen. Ik kijk naar thema’s als industrialisatie, nationalisme, modern imperialisme en machtspolitiek in Europa. Heb ik hulp nodig, dan kan ik terecht bij bijvoorbeeld de heer Donker. Hij is geschiedenisdocent en coach bij maatwerk.”

“Inmiddels ben ik al bijna vijf jaar bezig met mijn project. Ik lees veel, zoek informatie op via internet en werk de opgedane kennis uit. De kwaliteit van mijn werk ligt nu hoger dan in de eerste jaren. Daarom ben ik op dit moment een soort resumé aan het maken. Zo kan ik uiteindelijk een mooi compleet boekwerk opleveren.”

“Naast het project over de wereldoorlogen volg ik binnen mijn E&M-profiel ook nog een aantal extra vakken. Dit betreft Klassiek Grieks, Natuurkunde, Duits en Wiskunde B in plaats van Wiskunde A. Ik moet goed plannen, omdat lessen soms op hetzelfde moment vallen. Meestal vraag ik vooraf aan de docent wat er behandeld wordt, zodat ik kan beoordelen of ik de les wil bijwonen.”

“Ik heb een vol programma, maar haal nog steeds mooie cijfers. Wat ik na het gymnasium wil doen? Dat weet ik nog niet precies. Met mijn uitgebreide vakkenpakket kan ik in ieder geval alle kanten op.”