Landstede Groep

“Dankzij Science kan ik me nu al voorbereiden op mijn vervolgopleiding”
Kjerstin


“Vroeger voerde ik thuis vaak proefjes uit. Zo deed ik bijvoorbeeld kaneel op mijn vinger. Stopte ik mijn vinger vervolgens in een bekertje water, dan werd hij niet nat. Nog steeds vind ik het interessant om dingen uit te proberen. Daarom heb ik voor de Science-class gekozen.”

“Bij Science krijgen we allerlei opdrachten. Laatst moesten we bijvoorbeeld een vlot van maximaal één bij één meter maken dat twintig kilo kon dragen. Wij deden dit door aan een palet drijfbare materialen te hangen, zoals flessen, piepschuim en ballonnen. Bij het Kerkbrugje, vlakbij school, testten we ons vlot. En dat ging goed: het vlot bleef drijven, ook nadat we er een betonblok van twintig kilo op hadden gelegd.”

“Af en toe gaan we een dagje uit. We zijn onder meer naar ruimtevaarttentoonstelling Space Expo geweest. Ook hebben we meegedaan aan de FIRST LEGO League. We moesten een robot programmeren, zodat hij bijvoorbeeld een balletje kon oppakken. Heel leerzaam.”

“Later wil ik misschien iets met medische wetenschappen gaan doen. Dankzij Science kan ik me daar nu al een beetje op voorbereiden. Wat ik ook leuk vind, is dat je bij Science met leerlingen van alle niveaus in een klas zit. Hierdoor krijg je er veel nieuwe vrienden bij.”