Landstede Groep

‘De Business class is voor iedereen die creatief is, zelfstandig kan werken en een eigen bedrijf wil beginnen’
Leonie


‘Ik heb voor de Business class gekozen omdat het me leuk leek om een eigen bedrijfje op te zetten. Je leert om een eigen bedrijfje op te starten en wat je daar precies voor nodig hebt. Je begint met brainstormen, en vervolgens ga je je idee uitwerken en perfectioneren.

Je gaat onderzoeken waarom mensen dit bedrijf leuk vinden, wat je nodig hebt voor het opzetten van het bedrijf, hoeveel het kost en hoe je aan het geld hiervoor komt. Kortom; je leert alles wat je moet weten om een bedrijfje op te starten.

Tijdens deze class bekijken we soms een filmpje en bespreken dat met z’n allen, soms maken we opdrachten uit een boekje. Als je idee vervolgens vorm begint te krijgen ga je dit in een groepje uitvoeren. Je neemt contact op met bedrijven voor materialen, vraagt geld aan de bank, en moet een locatie zien te vinden. Als je het plan rond hebt, voer je dit uit. Ook ga je ongeveer één keer per week naar een bedrijf toe of komt er een bedrijf op school.

Ik vind het leuk dat je bij deze class je eigen ding kunt doen. Je kunt zelfstanding aan het werk en bent creatief bezig. (Bijna) alles kan en mag.

Ook in de toekomst heb je veel aan deze class. Als je later bijvoorbeeld een eigen bedrijfje wilt starten is het heel handing. Je weet dan namelijk al wat je moet doen en hoe je het moet doen. Ook heb je dan al wat ervaring dus weet je al een beetje wat mensen willen en wat wel handig is en niet.

Als je graag zelfstandig wilt werken, creatief bent en je graag een eigen bedrijfje wilt opstarten en er wat over wilt leren, dan zou ik zeker voor de Business class kiezen.’