Landstede Groep

“Door mijn rol in de voorstelling leer ik steeds beter presenteren”
Merit


“Ik houd van Drama, Muziek en Tekenen. Niet zo gek dus dat ik voor de Art-class heb gekozen: alle drie de vakken komen hierin samen. Tot januari maakten we kennis met elk vak. Daarna mochten we er één kiezen om ons verder in te verdiepen. In mijn geval was dat drama.”

“Op dit moment zijn we een voorstelling aan het voorbereiden. De voorstelling gaat over een restaurant en ik speel een van de obers. Net op de dag dat er een recensent in het restaurant langskomt, loopt alles verkeerd. Boodschap van het stuk is dat je mensen of gebeurtenissen niet altijd kunt veranderen, maar er zelf wel het beste van kunt maken.”

“Door mijn rol in de voorstelling leer ik steeds beter presenteren. Ik voel me ontspannen en kan daardoor beter mijn verhaal overbrengen. Bovendien ben ik me er nu meer van bewust dat ik continu in het zicht sta, ook als ik even niet aan het woord ben. Verder let ik er extra op dat ik niet te zachtjes of binnensmonds praat.”

“Ook de andere leerlingen van de Art-class zijn met de voorstelling bezig: de leerlingen van Muziek zorgen voor de muzikale begeleiding en de leerlingen van Beeldend maken de kostuums en decorstukken. Leuk, want zo werken we samen aan een mooi geheel.”

“Over een paar weken is het zover: dan staan we in de Stadkamer in Zwolle om onze voorstelling op te voeren. We hebben docenten, familieleden en vrienden uitgenodigd om te komen kijken. Spannend, ik ben benieuwd wat ze van de voorstelling vinden!”