Landstede Groep

“Samen met vrienden heb ik een poffertjesbedrijf opgezet”
Ties


“Elke maandag- en donderdagochtend volg ik een class. Ik heb gekozen voor Business, waar ik van alles leer over ondernemen.”

“Samen met vrienden heb ik bij Business een bedrijfje opgezet. Eerst wilden we tuinkabouters verkopen, maar dat leek ons toch niet zo slim. We besloten voor poffertjes te gaan, omdat veel mensen dat lekker vinden. Afgelopen najaar stonden we met een stand in de kantine. We gaven € 10,- uit aan bordjes, bestek en ingrediënten en verdienden uiteindelijk € 85,-. Dat had veel meer kunnen zijn: omdat we met maar één pan bakten, stond er een lange rij en liepen veel leerlingen aan onze stand voorbij.”

“Om de volgende keer meer te kunnen verdienen, hebben we een oproepje in een regionale krant geplaatst bij de rubriek ‘Lezers helpen lezers’. Hierdoor beschikken we nu over drie poffertjespannen en kunnen we veel meer omzetten. De ene helft van de winst gaat naar een goed doel en de andere helft mogen we zelf houden.”

“Een tijdje geleden kregen we een gastles van iemand van de Rabobank. Hij legde van alles uit over ondernemerschap. Daarna mochten we vertellen over ons eigen bedrijf en kwam de klas met tips en tops. Wij moesten vooral beter leren plannen. Zo dachten we laatst dat we maximaal twee lessen nodig zouden hebben voor het maken van een filmpje, maar dat bleek veel meer tijd te kosten. Uiteindelijk waren we pas na vijf lessen klaar.”

“Bij Business leer je goed samen te werken. Zo hebben mijn vrienden en ik gemerkt dat het slim is om taken te verdelen. Door elkaar waar nodig te helpen, zijn we effectief bezig. Daarnaast is het ook nog eens heel gezellig.”