Landstede Groep

Begeleiding

Je kunt als leerling van het Thomas a Kempis College rekenen op een uitstekende persoonlijke begeleiding. Je krijgt hulp bij het leren, bij het kiezen van studierichting en beroep. Maar we besteden ook veel aandacht aan je sociaal-emotionele ontwikkeling. Die begeleiding krijg je van vrijwel iedereen die aan onze school verbonden is.

De docent geeft lessen, maar besteedt ook aandacht aan de sfeer en werkt nauw samen met mentoren en teams. Daardoor kunnen we problemen voorkomen of snel oplossen. Je kunt ook bij de vakdocent terecht voor advies over een profiel of een richting die je moet kiezen.

De mentor is de spil van de leerlingbegeleiding. Hij of zij staat in nauw contact met jou, je ouders of verzorgers en je docenten. Per klas zijn er meestal twee mentoren. Je hebt dus een mentor en een co-mentor, dat is de mentor van de andere mentorgroep in je klas. Die vervangt de mentor wanneer deze afwezig is. Je komt elke week een paar keer bij elkaar als mentorgroep.

De teamleider is verantwoordelijk dat alles goed geregeld is. Hij of zij stuurt het team van docenten aan dat jou lesgeeft. Op het Thomas a Kempis College zijn twee teamleiders samen verantwoordelijk voor de gang van zaken in het gebouw. Het zijn mevr. R.Brink (onderbouw) en dhr. G. van Andel (bovenbouw).

 

Stel je vraag

Contact

Heb je vragen? Stel ze gerust!

Ons telefoonnummer: 088-8508505
Ons e-mailadres: info@thomasakempis.nl

Ons adres:
Thomas a Kempis College
Schuurmanstraat 1
8011 KC Zwolle

Locatie De Nooterhof
Goertjesweg 1
8013 PA Zwolle