Landstede Groep

Onderwijs

Het Thomas a Kempis College is een brede scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en vmbo-tl.

Je krijgt gedurende je hele schoolloopbaan bij het Thomas a Kempis College veel persoonlijke begeleiding. Zo heb je in de onderbouw vaak twee mentoren, waardoor je automatisch bijna elke dag wel even contact hebt met één van beiden. Aan het begin van elk nieuw schooljaar heb je met hen een verwachtingsgesprek, waarin je afspreekt waaraan je dat jaar gaat werken. In de loop van het jaar kijken jullie geregeld hoe de vorderingen zijn en of er aanpassingen nodig zijn.

Leren op het Thomas a Kempis College

In de onderbouw start je jouw loopbaan op het niveau waarvan de basisschool verwacht dat je een diploma kunt halen. Hoewel we over je niveau een startafspraak maken die we vastleggen in het verwachtingsgesprek, zit je er niet aan vast. Mocht het leren gemakkelijker gaan dan je vooraf dacht en haal je goede cijfers, dan kun je op een niveau hoger gaan werken. Andersom geldt dat natuurlijk ook! Het mooie is dat je in veel gevallen niet naar een andere klas hoeft, omdat in leerjaar 1 al veel klassen van twee niveaus (dakpanklassen) bij elkaar zitten.

Ruimte voor jouw talent

Er is ruimte om naast de gewone lessen tijd te steken in vakken die je leuk vindt of vakken waar je net wat meer moeite voor moet doen. Ben jij bijvoorbeeld heel goed in wiskunde, maar heb je net wat meer tijd nodig voor Engels, dan kun je in overleg met je mentor meer tijd besteden om je Engels weer op niveau te brengen. Of ben je heel goed in aardrijkskunde en heb je tijd over? Wie weet kun je deze tijd steken in iets wat je nog graag wil leren, zoals een buitenlandse taal! Jij kunt op deze manier zelf de verdieping en ondersteuning zoeken die je nodig hebt. Je maakt hierin je eigen keuzes. En dat vinden wij belangrijk! Zo ben je straks goed voorbereid als je een vervolgopleiding gaat volgen.

Tak 2021 06 8962

Werken aan je passie in classes

Wil je bezig zijn met jouw passie en werken aan je talenten? Dat kan! In leerjaar 1 en 2 volg je namelijk een class waarbij je doet wat je leuk vindt. Art, Business Science, Sportspecifiek, of Sports & Health, elk jaar kies je een class die jou aanspreekt. Zo doe je tijdens schooltijd dingen die jij leuk vindt.