Landstede Groep

Gymnasium: ga de uitdaging aan en ontwikkel je talenten

Heb jij een vwo-advies gekregen? Ben je nieuwsgierig, slim en eigenwijs? Wil je altijd alles weten en vraag je mensen het hemd van het lijf? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Op het gymnasium van het Thomas a Kempis College dagen we je uit om je talenten te ontwikkelen. Je krijgt dezelfde vakken als op het atheneum, maar volgt daarnaast een aantal superleuke extra vakken die alleen op het gymnasium worden gegeven.

Latijn en Grieks

Zo leer je bij de vakken Latijn en Grieks over de cultuur van de oude Romeinen en Grieken. Waarom? Omdat over zo’n beetje alles wat wij tegenwoordig heel gewoon vinden in de Oudheid al werd nagedacht. Verder zijn de verhalen heel spannend. Je leest over Caesar, Ajax en Heracles, de tempels en theaters, de goden, de Olympische Spelen en de gladiatorengevechten in het Colosseum. Ook leer je de talen Latijn en Grieks. Met al deze kennis begrijp je de wereld om je heen veel beter. Daar heb je je hele leven lang plezier van!

Wetenschappelijke vorming

Op ons gymnasium krijg je het bijzondere vak wetenschappelijke vorming. Bij dit vak ga je als een echte onderzoeker aan de slag. Je leert hoe je een goede vraag stelt en hoe je hier vervolgens een goed antwoord op kunt geven. Verschillende vakken komen daarbij samen. Ook gaan we met z’n allen filosoferen: wat is bijvoorbeeld waarheid? Wanneer is iets goed of slecht? En wanneer kun je zeggen dat je iets weet? Lastige vragen, of niet soms? We dagen je uit om een antwoord te geven!

Ruimte voor jouw talent

Op het gymnasium is alle ruimte voor je eigen interesses. Van debatwedstrijden tot uitstapjes en classes, je kunt alles doen wat op het atheneum ook kan. Maar er is meer: voor gymnasiasten organiseren we speciale excursies naar bijvoorbeeld de Romeinse legerplaats in Xanten, een museum of een Grieks toneelstuk. En in de vijfde of zesde klas ga je op reis naar het prachtige Rome!

Meer weten?

Heb je vragen over ons gymnasium? Stuur dan een mail naar Sander Orriens via sorriens@thomasakempis.nl of naar Daan Donker via ddonker@thomasakempis.nl.

Stel je vraag

Contact

Heb je vragen? Stel ze gerust!

Ons telefoonnummer: 088-8508505
Ons e-mailadres: info@thomasakempis.nl

Ons adres:
Thomas a Kempis College
Schuurmanstraat 1
8011 KC Zwolle

Locatie Assendorperdijk:
Assendorperdijk 55
8012 EG Zwolle