Landstede Groep

Gymnasium voor leerlingen die meer uitdaging zoeken

Heb jij een vwo-advies en wil je naar het gymnasium? Ben je nieuwsgierig, slim en eigenwijs? Wil je altijd alles weten en vraag je mensen de oren van het hoofd? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Op het gymnasium word je uitgedaagd om je talenten te ontwikkelen. Je krijgt bij ons op het gymnasium dezelfde vakken als op het atheneum, maar daarnaast krijg je superleuke vakken die alleen op het gymnasium worden gegeven.

Latijn en Grieks
Ten eerste leer je bij de vakken Latijn en Grieks van alles over de taal en cultuur van de oude Romeinen en Grieken. Waarom? Omdat over zo’n beetje alles wat wij tegenwoordig heel gewoon vinden al in de Oudheid is nagedacht. En denk ook eens aan de spannende verhalen over Caesar, Ajax en Heracles, de tempels en theaters, de goden, de Olympische Spelen, de gladiatorengevechten in het Colosseum: teveel om op te noemen! En je leert Latijn en Grieks lezen. Zeg nou zelf: dat is toch cool? Met al deze kennis begrijp je de wereld om je heen veel beter, en daar heb je je hele leven lang plezier van!

Wetenschappelijke vorming
Op ons gymnasium krijg je ook het bijzondere vak wetenschappelijke vorming: hier ga je als een echte onderzoeker aan de slag! Je leert hoe je een goede vraag stelt, en hoe je daar een goed antwoord op kunt geven. Verschillende vakken werken hier samen: biologie en wiskunde kijken bijvoorbeeld samen naar de wiskunde achter de natuur. En we gaan lekker met z’n allen filosoferen: wat is bijvoorbeeld ‘waarheid’? Wanneer is iets ‘goed’ of ‘slecht’? Wanneer kun je zeggen dat je iets ‘weet’? Lastige vragen, of niet soms? We dagen je uit om een antwoord te geven!

Ruimte voor jouw talent!
Op het gymnasium is er alle ruimte voor je eigen interesses en kun je alles doen wat op het atheneum ook kan: Olympiades, debatwedstrijden, uitstapjes, classes, noem maar op. Maar er is meer: voor gymnasiasten organiseren we speciale excursies, bijvoorbeeld naar de Romeinse legerplaats in Xanten (Duitsland), naar een museum, of naar een opvoering van een Grieks toneelstuk. En: in de vijfde of zesde klas ga je op reis naar het prachtige Rome!

Mocht je vragen hebben over ons gymnasium, dan kun je mailen met Sander Orriens (sorriens@thomasakempis.nl) of Daan Donker (ddonker@thomasakempis.nl).

aula.jpg

Stel je vraag

Contact

Heb je vragen? Stel ze gerust!

Ons telefoonnummer: 088-8508505
Ons e-mailadres: info@thomasakempis.nl

Ons adres:
Thomas a Kempis College
Schuurmanstraat 1
8011 KC Zwolle

Locatie De Nooterhof
Goertjesweg 1
8013 PA Zwolle