Landstede Groep

Werken aan je passie in classes

Op het Thomas a Kempis College reserveren we vier lesuren per week in de onderbouw waarin je kunt werken aan je passie en / of talent. Dat doen we in de vorm van verschillende classes. Elke leerling kiest dus voor één van de classes. Zo doe je tijdens schooltijd dingen die jij leuk vindt. En blijft dat wat moet ook leuk!

De class is een vast onderdeel in je rooster en valt binnen de urennorm. Het kost dus geen extra schooltijd. Moeite met kiezen? Geen probleem. Een Class kies je voor één schooljaar: daarna kun je dus een andere class kiezen.

In een class zit je ook met kinderen van andere klassen en schooljaren, maar de inhoud van de les is wel afgestemd op jouw niveau. Een deel van een class is algemeen, maar binnen elke class kun je altijd datgene kiezen dat jou het meeste aanspreekt.

We hebben de classes onderverdeeld in drie thema’s:

• Art
• Sports & Health
• Business
• Science & Health

Art
Heb jij creatieve talenten? Kies dan voor de Art Class. Hier werk je vier uur per week aan prachtige projecten op het gebied van muziek, kunst, dans of drama. Elk project rond je op een leuke manier af met een tentoonstelling of een circusvoorstelling. Je gaat ook creatieve activiteiten organiseren voor anderen. Voor deze Class betaal je geen bijdrage.

Sports & Health
Gek op bewegen en wil je graag kennis maken met allerlei leuke sporten, zoals klimmen, freerunning en survival? Dan kies je deze Class. Je gaat zelf veel sporten uitproberen, maar leert ook over organiseren, leidinggeven en gezond leven. We doen voor deze Class ook veel leuke activiteiten buiten onze school. Daarom betaal je een bijdrage van 65 euro.

Sportspecifiek
Als je nog beter wil worden in je eigen sport, kun je kiezen voor de sportspecifieke Classes. Deze Classes bieden wij aan in samenwerking met het Centre for Sports & Education (CSE) in Zwolle. Je blijft natuurlijk ook gewoon de trainingen volgen bij je eigen vereniging. De extra trainingsuren worden verzorgd door een ervaren trainers. Voor de sportspecifieke Classes betaal je een extra bijdrage van 160 euro* per schooljaar. Voor de volgende sporten zijn er Classes:
• acrogym
• skeeler/schaats
• zwemmen*
• voetbal
• hockey
• volleybal
• tennis
• dans (Diff Dance Centre)
• turnen
• obstacle-survival run

*Voor zwemmen is de bijdrage 260 euro per schooljaar.

 

Leerlingen die enthousiast één van de sporten beoefenen, komen in aanmerking voor de Classes.
Het thema ‘health’ speelt een grote rol in deze Classes. Immers, als je goed wilt kunnen sporten zul je ook aandacht moeten besteden aan een gezonde leefstijl. Jouw trainers gaan je daar bij helpen.

Business
Als je kiest voor de Business class zet je jouw talent in om een eigen onderneming op te zetten. Wat hoort er allemaal bij om een eigen baas te zijn en welke vaardigheden zijn hiervoor nodig? De Business class is een goede aansluiting op het Economie & Maatschappij profiel.

Science & Health
Wetenschap en gezondheid hebben veel met elkaar te maken. In deze Class maak je elke week kennis met nieuwe technieken om de gezondheid te meten en verbeteren. Super interessant als je graag nieuwe dingen wilt ontdekken en een must als je straks wilt werken in bijvoorbeeld de gezondheidszorg, de bèta-technische hoek of het laboratoriumonderzoek. Deze Class sluit dus goed aan op een NT/NG profiel. Voor deze Class betaal je geen bijdrage.

 

 

Stel je vraag

Contact

Heb je vragen? Stel ze gerust!

Ons telefoonnummer: 088-8508505
Ons e-mailadres: info@thomasakempis.nl

Ons adres:
Thomas a Kempis College
Schuurmanstraat 1
8011 KC Zwolle

Locatie De Nooterhof
Goertjesweg 1
8013 PA Zwolle