Landstede Groep

Werken aan je passie in classes

Wil je bezig zijn met jouw passie en werken aan je talenten? Dat kan! In de onderbouw volg je vier lesuren per week een class. Van Art tot Business, elk jaar kies je een thema dat je aanspreekt. Zo doe je tijdens schooltijd dingen die jij leuk vindt.

De class is een vast onderdeel in je rooster en valt binnen de urennorm. Je bent er dus geen extra schooltijd aan kwijt. Moeite met kiezen? Maak je geen zorgen. Een class kies je voor één schooljaar. Daarna kun je een andere class volgen.

Afgestemd op wat jij wilt leren

In een class werk je samen met leerlingen uit andere klassen. Wel wordt de inhoud van de les afgestemd op jouw niveau. Een deel van de class is algemeen. Daarnaast kun je binnen elke class projecten of werkzaamheden kiezen die jou het meest aanspreken.

Kies een class

Je kunt kiezen uit de volgende thema’s:

 • Art
  Doe je niets liever dan creatief bezig zijn? Kies dan voor de Art-class. Hier werk je vier uur per week aan prachtige projecten op het gebied van muziek, kunst, dans of drama. Elk project rond je op een leuke manier af met bijvoorbeeld een tentoonstelling, circusvoorstelling of creatieve activiteit. Voor deze class betaal je geen eigen bijdrage.

 • Sports & Health
  Ben je gek op bewegen? En wil je kennismaken met allerlei leuke sporten, zoals klimmen, freerunnen en survivallen? Dan is Sports & Health iets voor jou. Je probeert veel sporten uit, maar leert ook van alles over organiseren, leidinggeven en gezond leven. We doen bij deze class veel activiteiten buiten school. Daarom betaal je een eigen bijdrage van € 65,-.

 • Sportspecifiek
  Wil je nog beter worden in je eigen sport, dan kun je kiezen voor de sportspecifieke classes. Deze classes bieden wij aan in samenwerking met het Centre for Sports & Education (CSE). Je blijft sporten bij je eigen vereniging, maar volgt daarnaast extra trainingen van ervaren trainers bij het CSE. Daarnaast leer je meer over een gezonde leefstijl. Voor deze classes betaal je een eigen bijdrage van € 160,- per schooljaar. De kosten voor zwemmen bedragen € 260,- per schooljaar. Je kunt kiezen uit de volgende sporten: 

  - Acrogym
  - Skeeleren/schaatsen
  - Zwemmen
  - Voetbal
  - Hockey
  - Volleybal
  - Tennis
  - Dans (Diff Dance Centre)
  - Turnen
  - Obstacle-survivalrun

 • Business
  Kies je voor de Business-class, dan zet je jouw talent in om een eigen onderneming te starten. Wat hoort er allemaal bij eigen baas zijn? En welke vaardigheden heb je daarvoor nodig? De Business-class sluit goed aan bij het profiel Economie & Maatschappij.

 • Science & Health
  Science & Health hebben veel met elkaar te maken. In deze class maak je elke week kennis met nieuwe technieken om gezondheid te meten en verbeteren. Superinteressant als je graag nieuwe dingen wilt ontdekken en een must als je straks verder wilt in bijvoorbeeld de gezondheidszorg, de bèta-techniek of het laboratoriumonderzoek. Deze class sluit dan ook goed aan bij de profielen Natuur & Gezondheid en Natuur & Techniek. 

 

 

Stel je vraag

Contact

Heb je vragen? Stel ze gerust!

Ons telefoonnummer: 088-8508505
Ons e-mailadres: info@thomasakempis.nl

Ons adres:
Thomas a Kempis College
Schuurmanstraat 1
8011 KC Zwolle

Locatie De Nooterhof
Goertjesweg 1
8013 PA Zwolle