Landstede Groep

Werken aan je passie in classes

Wil je bezig zijn met jouw passie en werken aan je talenten? Dat kan! In leerjaar 1 en 2 volg je namelijk een class waarbij je doet wat je leuk vindt. Art, Business Science, Sportspecifiek, of Sports & Health, elk jaar kies je een class die jou aanspreekt. Zo doe je tijdens schooltijd dingen die jij leuk vindt.

De class is een vast onderdeel in je rooster en valt binnen de urennorm. Je bent er dus geen extra schooltijd aan kwijt. Moeite met kiezen? Maak je geen zorgen. Een class kies je voor één schooljaar. Daarna kun je een andere class volgen. Via de vrijwillige ouderbijdrage wordt voor elke class een bedrag van €30,- gevraagd. 

Afgestemd op wat jij wilt leren

In een class werk je samen met leerlingen uit andere klassen. Wel wordt de inhoud van de les afgestemd op jouw niveau. Een deel van de class is algemeen. Daarnaast kun je binnen elke class projecten of werkzaamheden kiezen die jou het meest aanspreken.

Kies een class

Je kunt kiezen uit de volgende classes:

 • Art
  Doe je niets liever dan creatief bezig zijn? Kies dan voor de Art-class. Hier werk je aan prachtige projecten op het gebied van muziek, kunst, dans of drama. Elk project rond je op een leuke manier af met bijvoorbeeld een tentoonstelling, circusvoorstelling of creatieve activiteit. 

 • Business
  Kies je voor de Business class, dan zet je jouw talent in om een eigen onderneming te starten. Wat hoort er allemaal bij eigen baas zijn? En welke vaardigheden heb je daarvoor nodig? Ben je ondernemend en creatief? Dan is de business class echt wat voor jou! 
 • Science
  In deze class maak je elke week kennis met nieuwe technieken om gezondheid te meten en verbeteren. Super interessant als je graag nieuwe dingen wilt ontdekken. Er wordt veel aandacht besteed aan techniek en ICT. Je maakt bijvoorbeeld een maquette van de school met de 3D-printer, leert software programmeren, maar ook robotica en vele andere onderwerpen komen aan bod. 

 • Sports & Health
  Ben je gek op bewegen? En wil je kennismaken met allerlei leuke sporten, zoals klimmen, freerunnen en survivallen? Dan is Sports & Health iets voor jou. Je probeert veel sporten uit, maar leert ook van alles over organiseren, leidinggeven en gezond leven. We doen bij deze class veel activiteiten buiten school. 

 • Sportspecifiek
  Wil je nog beter worden in je eigen sport, dan kun je kiezen voor de classes van Sportspecifiek. Je leert hier ook meer over een gezonde leefstijl. Bij voldoende aanmeldingen per sport, kunnen we de volgende sporten aanbieden:

  - Voetbal; werk op de velden van SV Zwolle door gediplomeerde Thomas a Kempis voetbaltrainers aan je voetbalskills. 

  - Zwemmen; leer in De Vrolijkheid op je eigen niveau beter zwemmen onder leiding van onze zwemtrainster (plaatsing bij voldoende plek).

  - Hockey; train op de velden van HC Zwolle en leer afwisselende techniektraining en wedstrijdvormen om een betere hockeyer/ster te worden. 

  - Dans; leer bij DIFF Dance Centre samen om verschillende dansstijlen onder de knie te krijgen. 

  - Turnen; in de schitterende nieuwe turnzaal van Victorium maak je kennis met allerlei turntechnieken. 

 

 

 

Stel je vraag

Contact

Heb je vragen? Stel ze gerust!

Ons telefoonnummer: 088-8508505
Ons e-mailadres: info@thomasakempis.nl

Ons adres:
Thomas a Kempis College
Schuurmanstraat 1
8011 KC Zwolle

Locatie Assendorperdijk:
Assendorperdijk 55
8012 EG Zwolle