Landstede Groep

Visie en identiteit

Het Thomas a Kempis College is een brede scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en vmbo-tl. Ons onderwijsconcept is gebaseerd op de volgende kernwaarden: oog voor jou, elkaar ontmoeten en ruimte voor jouw talent.

Als leerling sta jij bij ons centraal, daarom hebben we als school oog voor jou. Door ons brede aanbod hebben we de mogelijkheid om echt te kunnen voldoen aan wat jij nodig hebt. Dit doe je bijvoorbeeld tijdens Keuzewerktijd. Hier werk je in een leslokaal onder begeleiding van een docent aan een specifiek vak of werk je zelfstandig verder aan je taken. Tijdens Keuzewerktijd (KWT) is er ruimte om vragen te stellen over de lesstof of extra te oefenen met bepaalde vaardigheden. Deze tijd is bedoeld als ondersteuning, verdieping en/of verbreding van een bepaald vak.

Je hebt regelmatig contact met je mentor die jou gedurende het schooljaar goed leert kennen en kan begeleiden. Op deze manier sluiten we aan bij jouw wensen en behoeftes om een succesvolle tijd te hebben op onze school.

We vinden het ook belangrijk dat je elkaar kunt ontmoeten. Daarom worden er het hele schooljaar door verschillende activiteiten georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan de introductieweek waar je elkaar leert kennen of een excursie, maar je ontmoet elkaar ook tijdens de classes. In een class werk je namelijk aan je passie of talent samen met leerlingen uit andere klassen.

Daarnaast bieden we je ruimte voor jouw talent. Op deze manier kun je extra uitdaging zoeken of ondersteuning krijgen. Niet alleen tijdens de classes, maar ook door middel van maatwerk kun je altijd het beste uit jezelf halen.

Het Thomas a Kempis College staat natuurlijk bekend als sportieve school, maar sportief zijn betekent natuurlijk niet per se dat je van sport moet houden. Wij vinden het namelijk belangrijk dat iedereen op school sportief met elkaar omgaat! Daarmee bedoelen we dat je leert om rekening te houden met elkaar, samenwerkt aan een gezamenlijk doel, leert omgaan met winnen en verliezen en samen kunt genieten van een mooi resultaat. Wij geloven dat je schoolprestaties beter zijn wanneer je dingen doet die je echt leuk vindt. Daarom krijg je bij ons de ruimte om te ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent. En wij dagen je uit daarin nog beter te worden! We willen van waarde zijn voor onze omgeving en voor jouw groei als mens.


Onze waarden

Onze waarden zijn leidend bij wat we denken en doen:

  • we willen ontwikkelen;
  • we zoeken de ontmoeting;
  • we werken aan brede persoonsvorming;
  • we verleggen grenzen;
  • we zijn betrokken.

 

Stel je vraag

Contact

Heb je vragen? Stel ze gerust!

Ons telefoonnummer: 088-8508505
Ons e-mailadres: info@thomasakempis.nl

Ons adres:
Thomas a Kempis College
Schuurmanstraat 1
8011 KC Zwolle

Locatie Assendorperdijk:
Assendorperdijk 55
8012 EG Zwolle