Landstede Groep

Zwolle herdenkt 550 jaar Thomas a Kempis

25-07-2021

Vandaag is het 550 jaar geleden dat Thomas a Kempis is overleden. Thomas a Kempis overleed op 91-jarige leeftijd. Zijn naam zie je nog op verschillende plekken in Zwolle terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan de stichting, de straat en onze eigen school; het Thomas a Kempis College. Dit weekend herdenkt Zwolle dat Thomas a Kempis 550 jaar geleden gestorven is.

Thomas a Kempis wordt vaak gezien als een van de bekendste Zwollenaar aller tijden. Hij beschreef onder andere de geschiedenis van het klooster waar hij woonde, maar kreeg vooral bekendheid met De navolging van Christus. Het boek is veelvuldig vertaald en na de Bijbel het meest verspreide boek van de late middeleeuwen. 

Omdat Thomas zo'n bekend persoon was, is er besloten dat de schrijver, mysticus en priester een eigen museum krijgt. Het museum komt in een voormalig schoolgebouw tussen twee begraafplaatsen, in een buitenwijk van Zwolle. Dat is precies op de plek waar Thomas a Kempis in de vijftiende eeuw meer dan veertig jaar als monnik woonde en werkte, in een klooster op de Sint-Agnietenberg.


Stel je vraag

Contact

Heb je vragen? Stel ze gerust!

Ons telefoonnummer: 088-8508505
Ons e-mailadres: info@thomasakempis.nl

Ons adres:
Thomas a Kempis College
Schuurmanstraat 1
8011 KC Zwolle

Locatie Assendorperdijk:
Assendorperdijk 55
8012 EG Zwolle