Landstede Groep

Gezonde school

Bij het Thomas a Kempis College vinden we het belangrijk dat je een leven lang gezond kunt functioneren op de plek waar je bent of in de toekomst terechtkomt. Als sportieve school leveren we daar een bijdrage aan. Je kunt bij ons veel bewegen, maar we doen nog meer: ook thema’s als voeding, sociale veiligheid en relaties spelen een grote rol.

Wil je een leven lang gezond zijn en je fit voelen, dan spreekt het voor zich dat je meer moet doen dan alleen veel bewegen. Daarom besteden we als erkende Gezonde School aandacht aan allerlei thema’s die met gezondheid te maken hebben, zoals Bewegen & Sport, Voeding, Welbevinden & Sociale veiligheid, Roken, Alcohol & Drugs en Relaties & Seksualiteit’.

Voeding

Eten en drinken doen we elke dag. Daarom heeft voeding een prominente rol binnen onze school. Zo werken we in de kantine volgens richtlijnen van het Voedingscentrum:

  • Het assortiment bestaat voor tachtig procent uit producten die het Voedingscentrum aanbeveelt.
  • Eén keer per week krijg je gratis groente of fruit.
  • Water is altijd beschikbaar bij de watertappunten in de hal.
  • We hebben geen automaten met snoep, koek en frisdrank.
  • Elk jaar doen we een kantinescan, zodat we het aanbod steeds verder kunnen verbeteren.

Daarnaast leer je tijdens biologie over de invloed van voeding op je lichaam. Een mooi voorbeeld is het lesonderdeel Taklethics, waarbij de vakken bewegingsonderwijs en biologie samenkomen. Je traint om vier Engelse mijlen hardlopend te kunnen afleggen en ontdekt zo wat het effect van voeding is op je sportieve prestaties.

Onze school heeft inzicht in de voedingsgewoonten en het gewicht van de leerlingen en maakt hiervoor gebruik van de Jeugdgezondheidszorg en het en het EMOVO onderzoek. Wij hebben als school een signalerings-, zorg- en verwijsstructuur rond vragen en problemen over voeding en gewicht.

Bewegen & Sport

Het vignet is gekoppeld aan het thema “Bewegen & Sport”, waarbinnen het stimuleren van een actieve leefstijl onder leerlingen centraal staat. Basis hiervoor vormt een gedegen vakwerkplan, kwalitatief goede onderwijsuren en extra aandacht voor inactieve leerlingen. Daarbovenop bieden wij onze leerlingen een uitdagend programma van (na)schoolse sport- en bewegingsactiviteiten, waarbij o.a. samengewerkt wordt met externe sportaanbieders.
Ook worden  er diverse sportdagen georganiseerd en doen we mee met verschillende toernooien.

 

 

Stel je vraag

Contact

Heb je vragen? Stel ze gerust!

Ons telefoonnummer: 088-8508505
Ons e-mailadres: info@thomasakempis.nl

Ons adres:
Thomas a Kempis College
Schuurmanstraat 1
8011 KC Zwolle