Landstede Groep

DOC93

DOC93 is een didactisch en orthopedagogisch centrum dat onderwijs en ondersteuning biedt aan leerlingen van scholen in het voortgezet onderwijs. Je kunt er terecht als je op een school zit die deel uitmaakt van Landstede Groep. DOC93 is gevestigd in de Emmawijk in Zwolle.

Ga je naar DOC93, dan krijg je extra zorg. Deze extra zorg wordt op verschillende manieren aangeboden. Doel is dat je uiteindelijk een passende plek in het onderwijs en onze maatschappij vindt.

Wanneer ga je naar DOC93?

Je kunt op verschillende momenten bij DOC93 terecht. Soms blijkt direct dat de overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs te groot is. Ook kan het zijn dat er tijdens het schooljaar leer- of gedragsproblemen ontstaan die om specifieke begeleiding vragen. Hoe lang je bij DOC93 blijft, hangt af van jouw situatie.

Onderwijs bij DOC93

Bij DOC93 volg je onderwijs in een kleine klas en krijg je extra begeleiding op zowel didactisch als sociaal-emotioneel vlak. We bieden lessen voor klas 1 en 2 van de basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte en theoretische leerweg. Uitgangspunt is dat je tijdelijk bij ons bent en binnen twee jaar de overstap maakt naar een reguliere school.

Rebound

Dreig je, om wat voor reden dan ook, gedragsmatig vast te lopen? Dan kunnen we je adviseren om een tijdje naar Rebound te gaan. Bij Rebound krijg je dezelfde lesstof aangeboden als op school. Je werkt iedere dag zelfstandig aan je eigen werk en volgt ’s middags vakken als koken, drama, gym en techniek. Daarnaast doe je mee aan gedragstrainingen waarbij verschillende thema’s aan bod komen. Denk aan omgaan met boosheid, sociale vaardigheden en moreel redeneren. We gaan op zoek naar een antwoord op jouw hulpvraag en proberen tot een oplossing te komen die aansluit bij jouw onderwijsbehoefte. Ook maken we praktische afspraken over de vervolgstappen na Rebound.

 

Stel je vraag

Contact

Heb je vragen? Stel ze gerust!

Ons telefoonnummer: 088-8508505
Ons e-mailadres: info@thomasakempis.nl

Ons adres:
Thomas a Kempis College
Schuurmanstraat 1
8011 KC Zwolle

Locatie De Nooterhof
Goertjesweg 1
8013 PA Zwolle