Landstede Groep

Franse middag op het Thomas a Kempis College

26-04-2022

Waar de Franse taal landelijk een ‘stervende’ taal is, wordt de taal van de liefde op het Thomas a Kempis College juist steeds meer gekozen in de bovenbouw! In de onderbouw proberen we de basis te leggen met een variërend lesaanbod en doen we ons best om de motivatie onder leerlingen te bevorderen. En met succes! Het uiteindelijke doel? Leerlingen moeten zich kunnen redden in Franstalige landen met hun Frans, aangezien de Fransen nogal têtus (eigenwijs) zijn: Engels is niet de voertaal, dat is Frans!

Sommige leerlingen in de brugklas hebben deze week kennis gemaakt met twee Franse native speakers; twee leerlingen uit Frankrijk. Enkel Frans spreken gedurende de les is een hele uitdaging voor onze leerlingen, maar ze hebben zich van hun beste kant laten zien! Ten eerste hebben ze een fiche d’identité ingevuld: een identiteitskaartje waar ze over de twee Franse leerlingen zoveel mogelijk informatie moesten noteren. Denk aan: naam, leeftijd, woonplaats, lievelingsvak, hobby’s, etc. Om achter deze informatie te komen, moesten de leerlingen in het Frans vragen stellen aan de twee Fransozen. Ja echt, en français

Vervolgens hebben de leerlingen in duo’s spreekvaardigheid geoefend. Eerst met de Franse tekst er nog bij, daarna uit het hoofd. Enkele leerlingen waren zo dapper om de dialoog uit te voeren met de Franse leerlingen: chapeau! Al met al was het een spannende, uitdagende en leerzame middag voor onze leerlingen van T1THb en T1HAa. Bonnes vacances! 

Stel je vraag

Contact

Heb je vragen? Stel ze gerust!

Ons telefoonnummer: 088-8508505
Ons e-mailadres: info@thomasakempis.nl

Ons adres:
Thomas a Kempis College
Schuurmanstraat 1
8011 KC Zwolle

Locatie Assendorperdijk:
Assendorperdijk 55
8012 EG Zwolle