Landstede Groep

Leerlingen Thomas a Kempis College halen bijna €18.000 op voor goede doel

16-06-2022

Leerlingen van het Thomas a Kempis College te Zwolle hebben voor Stichting Belevingstuin Petralien bijna 18.000 euro opgehaald. Met het organiseren van een sponsorloop, waarbij de leerlingen 10 kilometer hebben gewandeld, is dit mooie bedrag bij elkaar gesponsord.

Stichting Belevingstuin Petralien
De stichting is een initiatief van Virginie Kroes, uit Hattem. Zij is door haar dochter Petralien geïnspireerd voor de belevingstuin: “Petralien is mijn zorgkindje, zij is na 32 weken zwangerschap geboren met het Downsyndroom en een complete hartafwijking. Daarnaast wordt ze beademend als ze slaapt. Petralien is in juli 2021 geopereerd aan haar nek, ze had twee gebroken nekwervels. Sinds de operatie mag ze niet meer springen op haar geliefde trampoline, ook moet Petralien drukte vermijden, zoals indoor-speelparadijzen. Petralien is mijn inspiratiebron, door haar ben ik op het idee gekomen voor een belevingstuin.”Nu is Virginie bezig met het realiseren van een belevingstuin waar mensen met én zonder beperking gebruik van kunnen maken. De belevingstuin is sinds 23 december een stichting.
De tuin kent vijf elementen: een snoezelparadijs, een zwembad, een buiten-speelparadijs, een dierenverblijf met onder andere vogels, konijnen en kippen en een belevingstuin vol geuren, kleuren en zelfs eetbare planten.

Leerlingen beloond voor inzet
Dat leerlingen zich zo hebben ingezet voor de stichting is niet onopgemerkt gebleven. Toen Kobalt Zwolle hoogte kreeg van de actie, hebben zij een prijs aangeboden: de klas die voor de meeste opbrengst zorgde mocht komen karten, uiteraard op kosten van Kobalt. Ernst Traag, medeoprichter van Kobalt Zwolle: “de stichting linkt aan de doelstelling van Kobalt: op een duurzame manier plezier beleven. Daarom vinden wij het mooi om ook ons steentje bij te dragen aan deze actie”.

Karten
Gisteravond was het dan zover, klas 2Ta had met het hoogste geldbedrag (ruim 1300 euro) de prijs gewonnen en mocht dus gaan karten. Sommige leerlingen zijn ervaren karters, waar anderen voor het eerst in een (elektrische) kart stapten. Het was voor iedereen een leuke ervaring en het was een gezellige avond!
Stel je vraag

Contact

Heb je vragen? Stel ze gerust!

Ons telefoonnummer: 088-8508505
Ons e-mailadres: info@thomasakempis.nl

Ons adres:
Thomas a Kempis College
Schuurmanstraat 1
8011 KC Zwolle

Locatie Assendorperdijk:
Assendorperdijk 55
8012 EG Zwolle